Egy pikáns recepttel kedveskedünk nektek a húsmentes napokra!


Elkészítési idő: maximum 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg durum spagetti
2 db közepes zöld chili
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
1 db nagy citrom
2 ek. olívaolaj
pici só
víz a tészta főzéséhez

A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki első lépésben! Szűrjük le és gyorsan készítsük el hozzá az ízesítőit!

Tisztítsuk meg a fokhagymát, mossuk meg a chilit és egy serpenyőben 2 ek. olívaolajon pirítsuk meg néhány perc alatt ezeket!
Reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a tésztát! Forgassuk össze alaposan a hozzávalókat, locsoljuk meg a citrom levével a serpenyő tartalmát és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel!

Gyors, egyszerű és különleges! A csípősség és a savanykás íz miatt az egyedi ételek kedvelőinek jó szívvel ajánlom! Aki mégis kíván egy kis húst is hozzá, szeljen apró csíkokra bacont és a chilivel és a fokhagymával együtt pirítsa meg. Utána pedig minden mehet tovább a recept szerint!

A recepthez használt tészta a webshopban elérhető az alábbi linket:
- 4 durum spagetti