A tésztában található paradicsompüré vitaminokban gazdag, a máj szintén jó tápanyagforrás. Például a májban rengeteg A-vitamint található. Emellett magas a cink, magnézium, foszfor, szelén és a vas tartalma van. A vitaminok közül tartalmaz még C, B6, B12-t, és riboflavint. Mindezeket megbolondítjuk egy kis gombával és újhagymával és máris lehet falatozni a laktató ételt. Imádom ezt a gyors ételt! Próbáljátok ki velem!

Elkészítési idő: maximum 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg paradicsomos orsótészta
víz a tészta főzéséhez
25 dkg csiperkegomba
3 szál újhagyma
50 dkg csirkemáj

őrölt bors
olaj (napraforgó vagy olíva)

A csirkemájat alaposan megmossuk, a csiperkét és az újhagymát megtisztítjuk.

A nagyobb darab májakat megfelezzük, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk és az újhagymát szintén vastagabb darabokban felkarikázzuk.

Egy nagy serpenyőbe 4-5 ek. olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és a májat hozzáadjuk. 10 percig gyakori kevergetés mellett pirítjuk, majd ezután az újhagymát és gombát is beletesszük! Megborsozzuk a serpenyő tartalmát és további 15 percig sütjük. Egy vastagabb májdarabot érdemes átvágni és ha már nem véres a belseje, akkor le lehet húzni a tűzről.
Ekkor sózzuk meg a serpenyő tartalmát! Ha korábban fűszerezzük, akkor megkeményedhet a máj és rágós lesz!

Közben bő lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőzzük a tésztát és lefedve még pihentetjük 5 percig benne! Ezután szűrjük le!

A sült zöldséges májjal összekeverhetjük a tésztát, de külön is tálalhatjuk!
Ízlés szerint frissen vágott zöldhagymával megszórhatjuk az ételt!