Tönköly spagetti, hús, borsó no meg néhány egyszerű hozzávaló és már kész is a finom tésztaétel


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

- 20 dkg tönkölyspagetti
- 30 dkg darált sertéshús
- 15 dkg zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 4 ek. étolaj
- 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint több is lehet)
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
- víz és egy csipet só a főzéshez

1. A tésztát lobogó sós vízbe feltesszük főni 10 percig. Majd leszűrjük és leöblítjük.

2. A sertés darált húst 4 ek. étolajon ízlés szerint sózva, borsozva (nálunk 1/2 tk. só és kb. 1/2 tk. őrölt fekete bors került rá) megpároljuk kb. 10 perc alatt.

3. Ekkor hozzáadjuk a mirelit zöldborsót és a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát. Ezután felöntjük tejszínnel és további 10 perc alatt összefőzzük a ragut.

4. Végül hozzáadjuk a tésztát a húshoz. Összeforgatjuk az egészet és megszórjuk ízlés szerint még egy kis petrezselyemzölddel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette Nektek! Látogassatok el még több finomságért az oldalára: http://boldogkukta.blogspot.hu/