Vannak ételek, amelyeket nem kell túlcifrázni. Ilyen ez az egyszerű darát húsos rakott penne egy hosszú, dolgos nap végére!

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 1 20x30 cm-es mély sütőtálhoz:

50 dkg penne
50 dkg darált sertéshús
50 dkg paradicsomsűrítmény
3 gerezd fokhagyma
1 csapott tk. só
1/2 tk. őrölt fekete bors
1 tk. oregánó
3 ek. olívaolaj

5 dl tej
3 ek. liszt
1/2 tk. só
1/4 tk. szerecsendió

víz a tészta kifőzéséhez

A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.

A darált húst az olívaolajon megpároljuk (ne legyenek benne nyers darabok) és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Természetesen ízlés szerint emelhetünk vagy csökkenthetünk ezeknek a fűszereknek a mennyiségén! Kb. 5 perc után hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és további 5 percig összerotyogtatjuk a szószt.

Amikor elkészült a darált húsos szószunk, akkor összekeverjük a tésztával és egy 2-3 ek. olívaolajjal meglocsolt tűzálló tepsibe öntjük az egészet.

A tetejére elkészítjük a sajtos tejmártást. Jó opció, ha véletlenül elfogyott otthon a sajt. A lisztet és a tejet csomómentesre keverjük. Ízlés szerint adunk hozzá sót és szerecsendiót. Addig főzzük az egészet, amíg sűrű mártást nem kapunk. Folyamatos kevergetést igényel a közepes lángon történő főzés alatt.

Amikor elkészült, akkor ráöntjük a tepsiben lévő tésztára úgy, hogy az egészet befedje. Kanállal eligazgatjuk és máris mehet a sütőbe kb. 180 °C -on 40 percre.

Végül nincs más dolgunk csak elfogyasztani az ízletes finomságot!

A receptet állandó bloggerünktől kaptuk: www.boldogkukta.blogspot.hu