A boltokban készen, üvegekbe zárva különféle ragukat vagy éppen por alapú ízesítőket vásárolhatunk.
Az előbbieket most félretesszük és egy nagyon egyszerű változatot ajánlunk a figyelmetekbe a mi ízletes házi bolognai ragunkból. Nagyobb adagban lefőzve bátran lefagyaszthatjuk és amikor kedvünk támad egy kis olasz finomságra, akkor csak ki kell melegíteni. Semmi tartósítószer, csak tiszta, friss ízek!

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 3-4 személyre:

- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg paradicsomsűrítmény
- 1 dl víz
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 levél friss bazsalikom (vagy 1 púpozott tk. szárított)
- 5 ágacska oregánó (1/2 tk. szárított)
- 1/4 tk.őrölt fekete bors
- ízlés szerint 1 tk. só
- 6 ek. olívaolaj

-1 csomag paradicsomos spagetti
http://net-teszta.hu/termekek/akciok
- víz a kifőzéshez

- tálaláshoz sajt

A darált húst az olívaolajon megpároljuk. Ne legyen benne nyersz rész. Kb. 10 perc közepes lángon ez a folyamat.

Adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, a szárról leszedegetett oregánót, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze. Ízlés szerint erősebben is fűszerezhetjük.

Ekkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt plusz 1 dl vizet és így főzzük néha-néha megkeverve további 15 percig. Ha otthon van házi paradicsomlevünk, akkor bátran használjunk hozzá azt.

Forraljunk fel vizet, tegyük bele főni a tésztát! De vigyázzunk! A zöldségpürés tészták főzési ideje jóval rövidebb, mint egy átlagos tésztáé!

Amikor elkészül a ragu és a tészta is megfőtt, frissen, egy kis reszelt sajttal tálaljuk az ételt!