Ebben a zimankós időben igazán jól jön egy tartalmas étel. Nézzétek meg az egyik régi receptünket és válasszatok a webshopban spagettit hozzá!

Elkészítési idő: maximum 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg spagetti
20 dkg füstölt kolbász (ízlés szerint növelhető a mennyiség)
10 levél zsálya
1 db közepes lilahagyma

víz a tészta főzéséhez

Ebben az esetben nincs szükségünk nagy konyhai gyakorlatra! Vegyünk egy csomag spagettit és mérjük ki belőle a fent leírt mennyiséget! Ezek a megosztott receptek csak irányadóak! Mindenki kedvére módosítsa! Egyikünk sok tésztát szeret, a másikunk pedig inkább a ragura, kiegészítő finomságokra helyezi a hangsúlyt. 4 fajta spagettit biztosan találtok a termékeink között. Mi most egy hagyományos 4 tojásos változatot vettünk http://net-teszta.hu/termek/10017:spagetti!

Lobogó vízben egy csipet sóval kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük.

A kolbászt feldaraboljuk nagyobb karikára vagy vastagabb negyedekre, a lilahagymát félbe vágjuk és vékony szeleteket vágunk belőle.

Egy forró serpenyőbe rakjuk az előbbieket és összesütjük körülbelül 4-5 perc alatt! Ha nem engedne elegendő zsírt a kolbász, akkor adjunk hozzá néhány evőkanál olajat.

Végül adjuk hozzá a zsályaleveleket és a spagettit! Melegítsük össze 1-2 perc alatt a tésztával az egészet!
Ízlés szerint sózzuk!

Recept és fotó: http://boldogkukta.blogspot.hu/