Milyen egyszerű egy tartalmas őszi salátát egy csatos üvegbe rejteni és ebédre akár a munkahelyünkön elővenni!
Most megosztjuk Veletek az egyszerű receptet.

Elkészítési idő: maximum 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:

- 15 dkg tönköly orsótészta
- 1 db zöld alma
- 10 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg szőlő
- 10 dkg sajt (trappista, füstölt sajt)
- 3 dkg dióbél
- 3 ek. majonéz
víz a tészta kifőzéséhez
egy csipet só a főzővízhez

1. A tésztát lobogó sós vízbe feltesszük főni 10 percig. Majd leszűrjük és leöblítjük. Hagyjuk hűlni, addig összedaraboljuk a saláta alapanyagait.

2. Az almát megmossuk, nem hámozzuk meg, félbe vágjuk, kimagozzuk kicsumázzuk és kb. 1x1 cm nagyságú kockákat vágunk belőle, de ízlés szerint variálható. A sajtból szintén ekkora darabokat vágunk. A szőlőt megmossuk és leszemezgetjük a fürtről.

3. A csirkemell sonkát felcsíkozzuk.

4. A dióbelet durvára aprítjuk és egy forró serpenyőben kb. 1-2 perc alatt megpirítjuk.

5. Egy nagyobb tálba öntjük a tésztát, gyümölcsöket, sajtot és a sonkát. Hozzáadunk 3 púpozott ek. majonézt és összekeverjük. Végül a dióval megszórjuk! Fogyasztásig hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

TIPP: 1 szál zöldhagymát is belekarikázhatunk a salátába. Igazán ízletes a végeredmény!

A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette Nektek! Látogassatok el még több finomságért az oldalára: http://boldogkukta.blogspot.hu/