Ha gyors és tartalmas vacsorára vágyik az ember akkor ez a sok sajtos tészta igazi befutót lesz!


Hozzávalók 2-3 személyre:
30 dkg spagetti
1 tk. só
víz a kifőzéshez
1 ek. olaj a főző vízbe
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt eidami sajt
5 dkg márványsajt
1-2 dkg maasdam sajt
1/4 tk. szerecsendió (legjobb a frissen reszelt)
10 dkg kolozsvári szalonna
2 dl tejszín
1/2 tk. bors
6 gerezd zúzott fokhagyma

1. A vizet felteszem melegedni a tésztának. Sót és olajat adok a vízhez, majd kifőzőm a tésztát.
2. A kolozsvári szalonnát felkockázom és felteszem pirulni egy nagy serpenyőben.
3. A sajtokat lereszelem. Természetesen olcsóbb megoldással is kivitelezhető. Egy alap sajt pl. trappista és füstölt sajt keveréke. A márványsajtot elmorzsolom.
4. Amikor megpirul a szalonna hozzáadom a sajtokat és felöntöm tejszínnel. Összeolvasztom az egészet és a fűszereket és a zúzott fokhagymát is elkeverem a simára olvasd finomságban.
5. Végül a tésztát is hozzáadom. Egy csipet szerecsendiót még reszelek a tetejére és azonnal fogyasztható