Egy kis tészta némi sajt és egy biztos befutó paradicsomszósz. Ezt a változatot bolognai spagettihez, lasagnahoz és más paradicsomszószos ételekhez bátran ajánljuk!

Hozzávalók:

 

5 dl paradicsomsűrítmény/sűrű paradicsomlé (lehetőleg házi főzés)

5 gerezd zúzott fokhagyma 

2 ek. aprított bazsalikom

1 ek. aprított oregánó

2 ek. olívaolaj

1/2 ek. só
Ízlés  szerint ½ kk. chili


A fokhagymát megpucolom és összezúzom, majd a fűszereket felaprítom. Egy edényben hozzáadom a sót, olívaolajat és összekeverem az ízesítőket. 

 

Végül a paradicsomsűrítményt is elvegyítem a fentiekkel. Akár már azonnal lehet mosolygó arcot festeni a pizzára, hozzáadni a megpárolt sertéshúshoz a bolognai vagy a lasagne alaphoz.

Hűtőben 1 hétig garantáltan eláll a szósz, de mindenképpen fedjétek le valamivel. 

 TIPP: Megbolondítható egy evőkanál mézzel, zúzott koriander maggal is. Mindenki a maga kísérletező kedve szerint alakítsa az alap receptet!