Csirkemájas – gombás tészta

Elkészítési idő: maximum 40 perc Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paradicsomos orsótészta víz a tészta főzéséhez 25 dkg csiperkegomba 3 szál újhagyma 50 dkg csirkemáj só őrölt bors olaj (napraforgó vagy olíva) A csirkemájat alaposan megmossuk, a csiperkét és az újhagymát megtisztítjuk. A nagyobb darab májakat megfelezzük, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk és az újhagymát szintén vastagabb darabokban felkarikázzuk. Egy nagy serpenyőbe 4-5 ek. olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és a májat hozzáadjuk. 10 percig gyakori kevergetés mellett pirítjuk, majd ezután az újhagymát és gombát is beletesszük! Megborsozzuk a serpenyő tartalmát és további 15 percig sütjük. Egy vastagabb májdarabot érdemes átvágni és ha már nem véres a belseje, akkor le lehet húzni a tűzről. Ekkor sózzuk meg a serpenyő tartalmát! Ha korábban fűszerezzük, akkor megkeményedhet a máj és rágós lesz! Közben bő lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőzzük a tésztát és lefedve még pihentetjük 5 percig benne! Ezután szűrjük le! A sült zöldséges májjal összekeverhetjük a tésztát, de külön is tálalhatjuk! Ízlés szerint frissen vágott zöldhagymával megszórhatjuk az ételt!