Cukkinis penne

Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 2 személyre: – 25 dkg penne tészta (lehet spagetti vagy ami éppen otthon van)- 10 dkg füstölt, húsos szalonna  (ízlés szerint több is lehet)- 50 dkg cukkini- 2 tojássárgája- 2 dl tejszín- 5 dkg sajt- bors- kakukkfű- a tészta főzővizéből kb. 1- 1,5 dl- 4 ek. olíva olaj (de jó az étolaj is)   1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.  2. Ezalatt felkockázzuk a szalonnát és kisebb csíkokra vágjuk a cukkinit. Ha zsenge a zöldség, akkor nem kell megpucolni, de ha már öregebb, nagyobb darabról van szó, akkor nem árt! Majd négy evőkanál étolaj kíséretében feltesszük pirítani a szalonna és a cukkini keveréket. Nem kell, hogy nagyon összeessen. Közepes lángon maximum 5 percig sütögetem, néha megkavarom.  TIPP: Vegyünk zöld és sárga zsenge cukkinit. Még színesebb lesz az ételünk 3. Ha a tészta kifő, hozzáadjuk az előző alaphoz.  4. Villám carbonara szószt készítünk két tojás sárgájából, a reszelt sajtból ( parmezánnal az igazi, de mivel nem ezzel az “olcsósággal” pakoljuk tele a hűtőt, így éppen olyan sajttal készítjük, ami van), 2 dl tejszínbőlfél teáskanál borsból. Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekeverjük egy tálban. 5. A tál tartalmát ráöntjük a már nem sistergő zöldséges-szalonnás tésztára ( gázról lehúzott) és összeforgatjuk, majd az 1-1,5 dl főzővizet is hozzáadjuk. Egy kis friss kakukkfüvet morzsolunk még rá, újra összekeverjük és már zárhatjuk is el a gázt. 6. Ha van otthon olívaolaj, akkor locsoljuk meg néhány cseppel a kész tésztát és egy kis friss kakukkfüvet is szórjunk rá!