Darált húsos rakott penne

Elkészítési idő: 60 perc Hozzávalók 1 20×30 cm-es mély sütőtálhoz: 50 dkg penne 50 dkg darált sertéshús 50 dkg paradicsomsűrítmény 3 gerezd fokhagyma 1 csapott tk. só 1/2 tk. őrölt fekete bors 1 tk. oregánó 3 ek. olívaolaj 5 dl tej 3 ek. liszt 1/2 tk. só 1/4 tk. szerecsendió víz a tészta kifőzéséhez A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A darált húst az olívaolajon megpároljuk (ne legyenek benne nyers darabok) és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Természetesen ízlés szerint emelhetünk vagy csökkenthetünk ezeknek a fűszereknek a mennyiségén! Kb. 5 perc után hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és további 5 percig összerotyogtatjuk a szószt. Amikor elkészült a darált húsos szószunk, akkor összekeverjük a tésztával és egy 2-3 ek. olívaolajjal meglocsolt tűzálló tepsibe öntjük az egészet. A tetejére elkészítjük a sajtos tejmártást. Jó opció, ha véletlenül elfogyott otthon a sajt. A lisztet és a tejet csomómentesre keverjük. Ízlés szerint adunk hozzá sót és szerecsendiót. Addig főzzük az egészet, amíg sűrű mártást nem kapunk. Folyamatos kevergetést igényel a közepes lángon történő főzés alatt. Amikor elkészült, akkor ráöntjük a tepsiben lévő tésztára úgy, hogy az egészet befedje. Kanállal eligazgatjuk és máris mehet a sütőbe kb. 180 °C -on 40 percre. Végül nincs más dolgunk csak elfogyasztani az ízletes finomságot! A receptet állandó bloggerünktől kaptuk: www.boldogkukta.blogspot.hu