Darált húsos- zöldborsós tönkölyspagetti

Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók 2 személyre: – 20 dkg tönkölyspagetti – 30 dkg darált sertéshús – 15 dkg zöldborsó – 2 dl tejszín – 4 ek. étolaj – 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint több is lehet) – só – őrölt fekete bors – 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld – víz és egy csipet só a főzéshez 1. A tésztát lobogó sós vízbe feltesszük főni 10 percig. Majd leszűrjük és leöblítjük. 2. A sertés darált húst 4 ek. étolajon ízlés szerint sózva, borsozva (nálunk 1/2 tk. só és kb. 1/2 tk. őrölt fekete bors került rá) megpároljuk kb. 10 perc alatt. 3. Ekkor hozzáadjuk a mirelit zöldborsót és a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát. Ezután felöntjük tejszínnel és további 10 perc alatt összefőzzük a ragut. 4. Végül hozzáadjuk a tésztát a húshoz. Összeforgatjuk az egészet és megszórjuk ízlés szerint még egy kis petrezselyemzölddel! Jó étvágyat kívánunk hozzá! A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette Nektek! Látogassatok el még több finomságért az oldalára: http://boldogkukta.blogspot.hu/