Diétás karfiol mártás

Hozzávalók 5 dl szószhoz: 50 dkg karfiol víz a karfiol főzővizéből só szerecsendió A karfiolt rózsákra szedjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azokat. Enyhén megsózzuk (kb. 1/4 tk. só). Puhára főzzük a karfiolokat, majd leszűrjük és a főzővizet félretesszük. A karfiolokat turmixgépe tesszük, egy nagy csipet sót hozzáadunk és három reszelésnyi szerecsendiót hozzáadunk. Először 2 dl főzővizet öntünk az előbbiekhez és összeturmixoljuk. Mindenki saját ízlése szerint hígíthatja további főzővízzel a szószt. Már csak tésztát kell hozzá főzni és tálalhatjuk is. Hússal, más zöldségekkel (például gombával) is dúsíthatjuk a szósz tálaláskor. TIPP: Aki nem szeretne túlságosan diétás változat készíteni, nyugodtan keverjen 10 dkg edami sajtot a melege karfiolszószhoz! Mennyei lesz! A főzővizet pedig helyettesíthetjük alaplével (húslevessel, zöldséglevessel). Pikánsabbá tehető egy gerezd frissen reszelt fokhagymával a szósz! Variálja mindenki kedvére! Igazán finom és különleges végeredményt kapunk! 🙂 Jó étvágyat!