Görög tésztasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Hozzávalók 2 személyre: 10 dkg medvehagymás orsó 10 dkg paradicsom 10 dkg uborka 10 dkg feta sajt 5 dkg olívabogyó 5 dkg lilahagyma  só oregánó olívaolaj víz a tészta főzéséhez A tésztát lobogó, forró vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A vízbe nem kell külön sót tenni.  A  hagymát megpucoljuk és kicsi kockákra vágjuk (maximum 0,5 cm x0,5 cm). Az uborkát, a sajtot és a paradicsomot kb. 1×1 cm-es darabokra daraboljuk.  A felkockázott zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tésztát, az olívabogyót, megszórjuk enyhén sóval és oregánóval az egészet és összeforgatjuk.  Kevés olívaolajjal megöntözzük az egészet és hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.  Tökéletes húsmentes étel, de aki mégis szeretne hozzá  némi húst, azoknak ajánlok egy kis grillezett csirkemellet vagy sült halfilét.  Jó étvágyat kívánok hozzá!