Gyors mediterrán tésztasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Hozzávalók 2 személyre:  15 dkg paradicsomos fusilli 5 dkg zöld olívabogyó 8 db garnéla  10 dkg tintahal karika 2 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 db zsenge kicsi cukkini 1 db kisebb citrom 2 tk. friss kakukkfű só bors  olívaolaj víz a tészta főzéséhez Első lépésben garnélákat és a tintahalkarikákat kb. 4 ek. olívaolajon 2 gerezd felaprított fokhagymával és 1 tk. friss kakukkfűvel, egy csipet sóval és egy csipet frissen őrölt borssal megpároljuk 10 perc alatt. Majd kiszedjük egy külön tányérra a herkentyűket. Ne ijedjetek meg, nem vagyonokról beszélünk ennél az ételnél. A nagy hipermarketekben kb. 10 dkg tintahal 250 Ft, a garnéla pedig ekkora mennyiségben 300-400 Ft. Én ennyiért vettem az Auchanban a hétvégén.  Következő lépésben felrakjuk a tésztát főni. Én óföldeáki paradicsomos tésztát választottam ehhez a fogáshoz. Lobogó vízben néhány csepp olívaolajjal 3-4 perc alatt készre főzzük. Imádom, mert hihetetlenül gyorsan elkészül és még finom, adalékanyag mentes is! Kifőzés után lecsepegtetjük a tésztát és 2-3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a garnélát és a tintahalat.  Két paradicsomot felszeletelünk, cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágunk és az előző tésztasaláta alaphoz adjuk az olívabogyóval együtt! További 8-10 evőkanál olívaolajjal, 1 citrom levével meglocsoljuk a salátát. Megszórjuk friss kakukkfűvel és aki igényli ízlés szerint sózhatja még a fentieket.  Jó étvágyat kívánok hozzá!