Házi bolognai ragu paradicsomos spagettivel

Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók 3-4 személyre: – 50 dkg darált sertéshús – 50 dkg paradicsomsűrítmény – 1 dl víz – 3 gerezd fokhagyma – 6 levél friss bazsalikom (vagy 1 púpozott tk. szárított) – 5 ágacska oregánó (1/2 tk. szárított) – 1/4 tk.őrölt fekete bors – ízlés szerint 1 tk. só – 6 ek. olívaolaj -1 csomag paradicsomos spagetti http://net-teszta.hu/termekek/akciok – víz a kifőzéshez – tálaláshoz sajt A darált húst az olívaolajon megpároljuk. Ne legyen benne nyersz rész. Kb. 10 perc közepes lángon ez a folyamat. Adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, a szárról leszedegetett oregánót, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze. Ízlés szerint erősebben is fűszerezhetjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt plusz 1 dl vizet és így főzzük néha-néha megkeverve további 15 percig. Ha otthon van házi paradicsomlevünk, akkor bátran használjunk hozzá azt. Forraljunk fel vizet, tegyük bele főni a tésztát! De vigyázzunk! A zöldségpürés tészták főzési ideje jóval rövidebb, mint egy átlagos tésztáé! Amikor elkészül a ragu és a tészta is megfőtt, frissen, egy kis reszelt sajttal tálaljuk az ételt!