Kolbászos – zsályás spagetti

Elkészítési idő: maximum 25 perc Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg spagetti 20 dkg füstölt kolbász (ízlés szerint növelhető a mennyiség) 10 levél zsálya 1 db közepes lilahagyma só víz a tészta főzéséhez Ebben az esetben nincs szükségünk nagy konyhai gyakorlatra! Vegyünk egy csomag spagettit és mérjük ki belőle a fent leírt mennyiséget! Ezek a megosztott receptek csak irányadóak! Mindenki kedvére módosítsa! Egyikünk sok tésztát szeret, a másikunk pedig inkább a ragura, kiegészítő finomságokra helyezi a hangsúlyt. 4 fajta spagettit biztosan találtok a termékeink között. Mi most egy hagyományos 4 tojásos változatot vettünk http://net-teszta.hu/termek/10017:spagetti! Lobogó vízben egy csipet sóval kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük. A kolbászt feldaraboljuk nagyobb karikára vagy vastagabb negyedekre, a lilahagymát félbe vágjuk és vékony szeleteket vágunk belőle. Egy forró serpenyőbe rakjuk az előbbieket és összesütjük körülbelül 4-5 perc alatt! Ha nem engedne elegendő zsírt a kolbász, akkor adjunk hozzá néhány evőkanál olajat. Végül adjuk hozzá a zsályaleveleket és a spagettit! Melegítsük össze 1-2 perc alatt a tésztával az egészet! Ízlés szerint sózzuk! Recept és fotó: http://boldogkukta.blogspot.hu/