Nyári rakott penne

Elkészítési idő: 50 perc Hozzávalók 2-3 személyre:  Sütőedény mérete:  23×18 cm 25 dkg penne 25 dkg cukkini 25 dkg paradicsom 20 dkg füstölt tartja 20 dkg sajt (pl. edami) 2 ek. napraforgóolaj 10-15 db bazsalikomlevél 1 kk. só 1 liter paradicsomléEgy tűzálló tál aljába olajat locsolunk.  Minden alapanyagot három részre osztunk. Első lépésben egy adag kemény, főzés nélküli tésztát elterítjük az edény aljában. Erre kerül 1 réteg cukkini és 6 szelet paradicsom. Megsózzuk a zöldségeket. Erre szórjuk rá a felkockázott füstölt tarját, a bazsalikomleveleket és a sajt harmadát ráreszeljük vagy a sajtot felkockázzuk és rászórjuk az előbbiekre. Még kétszer megismételjük az előbbi rétegezést.  Végül a tetejére cukkinit, paradicsomot és sajtot teszünk felváltva.  Zárásként felöntjük az egészet 1 liter paradicsomlével. Ebben fő meg a tészta majd. Befedjük alufóliával a tésztánkat és így megy a sütőbe 180 °C-on 30 percre. Ezután levesszük a tálunkról az alufóliát és maximum hőfokon körülbelül 5-10 percig sütjük, addig, amíg meg nem pirul a teteje.  Az elkészült rakott pennét melegen tálaljuk!