Őszi saláta tönkölytésztával

Elkészítési idő: maximum 20 perc Hozzávalók 2 személyre: – 15 dkg tönköly orsótészta – 1 db zöld alma – 10 dkg csirkemell sonka – 10 dkg szőlő – 10 dkg sajt (trappista, füstölt sajt) – 3 dkg dióbél – 3 ek. majonéz víz a tészta kifőzéséhez egy csipet só a főzővízhez 1. A tésztát lobogó sós vízbe feltesszük főni 10 percig. Majd leszűrjük és leöblítjük. Hagyjuk hűlni, addig összedaraboljuk a saláta alapanyagait. 2. Az almát megmossuk, nem hámozzuk meg, félbe vágjuk, kimagozzuk kicsumázzuk és kb. 1×1 cm nagyságú kockákat vágunk belőle, de ízlés szerint variálható. A sajtból szintén ekkora darabokat vágunk. A szőlőt megmossuk és leszemezgetjük a fürtről. 3. A csirkemell sonkát felcsíkozzuk. 4. A dióbelet durvára aprítjuk és egy forró serpenyőben kb. 1-2 perc alatt megpirítjuk. 5. Egy nagyobb tálba öntjük a tésztát, gyümölcsöket, sajtot és a sonkát. Hozzáadunk 3 púpozott ek. majonézt és összekeverjük. Végül a dióval megszórjuk! Fogyasztásig hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. TIPP: 1 szál zöldhagymát is belekarikázhatunk a salátába. Igazán ízletes a végeredmény! A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette Nektek! Látogassatok el még több finomságért az oldalára: http://boldogkukta.blogspot.hu/