Leírás
Összetevők
Fruktóz-glükóz szirup
Víz
Áfonya gyümölcslé 10%,
Alma gyümölcslé 40% (sűrítményekből visszahígítva)
Étkezési sav (citromsav)
Színezék: szőlőhéj kivonat
Aromák
Édesítőszerek (Na-cilamát, aceszulfám-K, szteviol-glikozidok)
Tartósítószerek: kálium-szorbát, Na-benzoát
Tápanyagok
100 ml szörpben | 100 ml kész italban | |
Energia | 1336 kJ/ 314 kcal | 56 kJ/ 13 kcal |
Zsír | 0 g | 0 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 74 g | 3,1 g |
-amelyből cukrok | 66 g | 2,8 g |
Fehérje | 0,2 g | 0,008 g |
Só | 0,2 g | 0,008 g |
Rost | 0,1 g | 0,004 g |
Elkészítés és felhasználás
Hígítási arány:
1 rész szörp és 23 rész (szénsavas) víz. Az ajánlott higítás szerint elkészített ital gyümölcslé tartalma legalább 2,08%.
Tárolás
Tárolás: (10-23°C). Száraz, hűvös helyen.