Rendelés felvétel: 06 62 295 679
Válasszon termékeinkből

Prémium Szegedi fűszerpaprika-őrlemény, édes, nosztalgia díszdobozban

2740 Ft Ft 200g

Frissen őrölt Szegedi édes paprika, 200g termék. Magyar, angol, német nyelvű grafikával.  Matricázva, a termék a dobozban celofánba csomagolt, címkézett. Hungarikum és uniós eredetvédett termék. HU, EN, DE nyelvű csomagolásban. 

Magyar és angol nyelvű receptfüzettel, paprikatörténettel!

Elfogyott

Leírás

A magyar paprika kultúra Szegeden kezdődött el 200 éve. A “szegedi paprika” 2010. óta uniós eredetvédelemmel rendelkezik, mégis a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy 2015. óta hungarikum elismeréssel is bír ez a termék. A hungarikummá válás első lépcsőjeként a Csongrád Megyei Értéktárba kerülő „Szegedi paprika” / “Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” termékleírását a PaprikaMolnár készítette el! 

Mitől szegedi a szegedi paprika? Szegedi fűszerpaprika fajtákból, a szegedi tájkörzetben (elsősorban Csongrád megye, valamint Békés és Bács-Kiskun megye néhány településén) termesztettük, itt szárítottuk, őröltük és csomagoltuk a paprikát. A PaprikaMolnár szárító és őrlő üzeme Szegedtől 10 km-re, a szegedi tájkörzet szívében található.

 

Tudta? 

A törzsvásárlói kártyánk használatával KÉT alapítványt is támogat!

a Child and Family Alapítványt és a Greenfinity Alapítványt.

  • A Child and Family Alapítvány segítségével már több, mint 10 iskola nyitotta meg kapuit a rászoruló gyermekeknek.
  • A Greenfinity Alapítvány  célja a Föld természetes élőhelyeinek és erőforrásainak, valamint biodiverzitásának megőrzése. Meg kell teremteni egy olyan életkörnyezetet, amelyben minden lakos felel a cselekedetekért és igyekszik életét a környezettel összhangban élni. 

Ön még nem törzsvásárlónk? IDE KATTINTVA gyorsan, egyszerűen, ingyenesen regisztrálhat.

További információk

Tömeg0.2 kg