Univerzális paradicsomszósz

Hozzávalók: 5 dl paradicsomsűrítmény/sűrű paradicsomlé (lehetőleg házi főzés)5 gerezd zúzott fokhagyma 2 ek. aprított bazsalikom1 ek. aprított oregánó2 ek. olívaolaj1/2 ek. sóÍzlés  szerint ½ kk. chili A fokhagymát megpucolom és összezúzom, majd a fűszereket felaprítom. Egy edényben hozzáadom a sót, olívaolajat és összekeverem az ízesítőket.  Végül a paradicsomsűrítményt is elvegyítem a fentiekkel. Akár már azonnal lehet mosolygó arcot festeni a pizzára, hozzáadni a megpárolt sertéshúshoz a bolognai vagy a lasagne alaphoz. Hűtőben 1 hétig garantáltan eláll a szósz, de mindenképpen fedjétek le valamivel.  TIPP: Megbolondítható egy evőkanál mézzel, zúzott koriander maggal is. Mindenki a maga kísérletező kedve szerint alakítsa az alap receptet!