Vega bolognai ragu

Hozzávalók 4 személyre: Elkészítési idő: 30 perc 50 dkg paradicsompüré 40 dkg padlizsán 40 dkg cukkini 15 dkg póréhagyma 10 levél bazsalikom 4 gerezd fokhagyma só oregánó őrölt fekete bors 6 ek. olívaolaj 2 dl víz 50 dkg szélesmetélt víz a kifőzéshez A padlizsánt és a cukkinit kockázzuk fel maximum 2×2 cm-es darabokra. A póréhagymát fél cm vastag karikákra vágjuk. Ezek a méretek csak irányadóak, természetesen mindenki ízlése és kedve szerint alakítsa. A fokhagymát szeleteljük fel és a bazsalikomot aprítsuk. Egy serpenyőbe tegyünk 6 ek. olívaolajat és a felaprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval a serpenyőnk tartalmát és pirítsuk meg kb. 10 perc alatt. Ezután öntsük fel paradicsompürével és 2 dl vízzel az egészet és rotyogtassuk össze 15-20 perc alatt. Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben. Hogy ne ragadjon össze leszűrés után a tálalásra váró meleg tészta, úgy locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal és alaposan forgassuk össze. Tálaláskor keverjük össze a ragunkat a tésztával, szórjuk meg ízlés szerint néhány friss bazsalikomlevéllel, sajttal, frissen szeletelt fokhagymával. TIPP: Ha végképp nem maradhat el a hús, akkor adjunk a raguhoz 25 dkg száraz füstölt kolbászt és így főzzük össze a zöldségekkel! Jó étvágyat kívánok hozzá! Recept és fotó: http://boldogkukta.blogspot.hu/