Zöld minestrone

Hozzávalók 4 személyre:  20 dkg zöldbab 20 dkg zöldborsó 20 dkg brokkoli 10 dkg medvehagymás gyufatészta(sima tészta is tökéletes) 6 levél bazsalikom 3 szál újhagyma 4 ek. parmezán 2 ek. olívaolaj 1 tk. só (ízlés szerint) 1 csipet frissen őrölt fekete bors 1,5 l víz Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de lassan már frissekre is szert tehetünk a piacon. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket. A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát és közepes lángon maximum 25 percig főzzük. Mielőtt levennénk a levest a tűzről hozzáadjuk a tésztát és további 10 percig főzzük. Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!